maanantai 6. toukokuuta 2013

Marmoroitu juustokakku

Pirkkalehdessä oli Pääsiäisen aikoihin niin herkullinen kansi, että oli ihan pakko testata juustokakun reseptiä. Tarjolla kakku oli meilläkin Pääsiäispöydän jälkkärinä. Resepti Pirkka.

Pohja:
  • 1/2 pkt digestive keksejä
  • 75 g voita
Täyte:
  • 2 prk maitorahkaa
  • 1 rs maustamaton tuorejuusto
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 1/2 dol sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
Pinta:
  • 1 dl mustikoita
  • 3/4 rkl sokeria

Hienonna keksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka reunat on voideltu

Sekoita täytteen ainekset vatkaimella ja kaada seos vuokaan

Mittaa sulaneet mustikan ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lusikoi mustikkasose laikuksi kakun pinnalle. Pinnan marmoroinnin tein ensimmäistä kertaa. Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaa nähden ja vedä raitoja.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ja irroita sen jälkeen kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin siirrät jääkaapppiin.

Tarjoile seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.





Kakku siis tarjoiltiin mökkiolosuhteissa eikä siis esillepanoon voinut oikein satsata ;) Lisäksi kuvanlaatukin näyttää olevan vähän mitä sattuu mutta ehkä ton jujun tosta kuitenkin ymmärtää...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti