maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lihapullat ja uunijuurekset


Aika perushuttua jälleen. Olen ihan rakastunut uunijuureksiin. Niin helppoja ja vaivattomia tehdä. Pellille pilko sopiva määrä vihanneksia syöjien ja nälän mukaan. Kyseissä annoksessa oli perunaa, porkkanaa ja lanttua.

Uunijuurekset:

  • Perunaa
  • Porkkanaa
  • Lanttua
  • Bataattia
Pilko juurekset sopivan kokoisiksi (riippuu myös kypsymisajoista) ja lado pellille. Pirskottele vähän öljyä päälle ja mausta mielen mukaan. Tämän annoksen mausteena tais olla vain timjami ja suola. Anna olla uunissa noin 20 minuuttia. 

Lisämausteena voi käyttää esim hunajaakin.

Lihapullat uunissa:
  • Jauhelihaa
  • Kananmuna
  • Maitorahkaa
  • Sipulia
  • Suola ja muut mausteet
Sekoita ainekset keskenään ja pyörittele hetki taikinaa, että ainekset sekoittuvat hyvin. Halutessa voi käyttää korppujauhoja, jotka vähän sitovat kosteutta.

Pyörittele sopivan kokoisia lihapullia ja laita uunipellille. Paista uunin ylätasolla, niin lihapulliin tulee kiva pinta. 

Tarjoile lisänä salaattia.




Ps. Pakko paljastaa, ei ollut omatekemä ruoka vaan annos odotti minua työpäivän jälkeen kotona ja Miehen tekemänä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti