sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Mariannemuffinssit

Muffinssit ovat kivoja leivottavia, koska ne ovat niin nopeita ja helppoja tehdä. Perusmuffinssitaikinaan voi sekoittaa oman mielen mukaan erimakuja ja tällä kertaa lisäsin taikinan sekaan mariannerouhepussin, jotenka lopputuloksena saadaan mariannemuffinsseja.

Marianne on muuten karkeista yksi suosikeistani. Se on hyvää karkkina ja rouheen ansiosta sillä saa kivan lisän jälkiruokiin.


Muffinssitaikina

  • 150 g margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet  ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää viimeisenä maun mukaan mariannerouhetta.

Nostele lusikalla muffinssivuokiin. Paista uunissa noin 15 minuuttia 225 asteisesssa uunissa.


Koristelukuorrute:
  • Kermavaahtoa
  • Sinistä pastaväriä
  • (vaniljakreemijauhetta)

Anna muffinssien jäähtyä ja tee kuorrute odotellessa. Vatkaa kerma. Halutessasi voit lisätä hieman vaniljakreemijauhetta kermavaahdon joukkoon, joka sitoo kosteutta ja tekee kermavaahdosta hieman jämäkämpää. Värjää kerma ja pursota haluamasi kuvio muffinssin päälle. 




2 kommenttia:

  1. Miten en ole tajunnut itse, että kuorrutteen voi tehdä pelkästä kermavaahdosta ja värjätä vain haluamallaan värillä? Iso kiitos vinkistä! :)

    p.s. Todella upean näköisiä kuppikakkuja. :P

    VastaaPoista
  2. IHANAN syötävän näköisiä herkkuja! Nämä menee heti to-do-listalleni! :)

    VastaaPoista