torstai 17. tammikuuta 2013

kylmäsavuporokakku

Näyttää paljon työläämmältä kuin mitä on oikeasti tehdä. Sopii hyvin esimerkiksi alkuruoaksi.

Tarvitset

  • Paketin poro rieskaa (siis niitä pyöreitä rieskoja, joiden etiketissä on poron kuva)
  • Ruohosipulia
  • Tuorejuusto
  • Kylmäsavuporoa
  • Suolaa & Pippuria
Esillepanoa varten salaattisekoitusta + avokadoöljyä

Aloita kakun valmistaminen edellisenä päivä, jotta rieskat ehtivät maustua ja pehmetä jääkaapissa. Voitele tuorejuustolla ensimmäinen rieska ja laita toinen rieska päälle. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia ja pippuria. Suolaa maun mukaan/tarvittaessa. Lado rieskat päällekäin ja jätä päälimmäinen rieska voitelematta. Kelmuta kakku ja laita jääkaappiin maustumaan. 

Jatka seuraavana päivänä voitelemalla tuorejuusto koko kakun ympärille ja ripottele päälle loput ruohosipulista. Leikkaa kakku kahdeksaan osaan, jolloin saat sopivan kokoisia annospaloja kakusta. 

Asettele lautaselle sopiva määrä salaattisekoitusta ja lorauta päälle hieman avokadoöljyä. Nosta salaatin päälle rieskakakunpala ja lisää kylmäsavuporoa viereen.




4 kommenttia:

  1. Tervetuloa blogien maailmaan !

    Oi mikä ihanuus heti tuli vastaan - poro on parasta ja aika usein ulkosuomalaisen mielessä suurena haaveena saada kokea sen maku:D

    VastaaPoista
  2. Onnea tuoreelle blogille ja pitkää ikää!

    VastaaPoista