perjantai 22. helmikuuta 2013

Makaronilaatikko

Viikonlopun herkkuruokana makaronilaatikkoa. Makaronilaatikkoon uutta twistiä saatiin hirvenjauhelihasta, pekonista ja koskenlaskija-juustosta.

Makaronilaatikko

Laatikko ennen uunia
  • 400 - 500 g Jauhelihaa
  • 1 pkt pekonia
  • 2 sipulia
  • valkosipulia maun mukaan
  • 1 pss (tummia) makaroneja
  • 1 pkt koskenlaskijajuustoa
  • Mausteet (pippuri, timjami, suola)
  • Emmental juustoraastetta

Paista jauheliha ja pilkottu pekoni pannulla, lisää sipulit ja mausteita maun mukaan. Kiehauta samalla reilu litra vettä lihaliemikuuton kanssa kattilassa ja lisää sekaan koskenlaskijajuusto. Sekoita juusto tasaiseksi.



Voitele vuoka ja sekoita keskenään raa'at makaronit ja jauheliha. Lisää joukkoon koskenlaskijavesi. Uunissa noin 225 astetta ja 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää päälle raastettu emmental juusto ja paista vielä noin 15 minuuttia.

Nosta laatikko vetäytymään kymmeneksi minuutiksi.


Ja valmis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti