tiistai 29. tammikuuta 2013

Suklaafondant

Suklaafondant on yksi aivan lempparilemppari jälkiruoka. Siinä yhdistyy kaikki mitä hyvältä jälkkäriltä voi odottaa...ja vaatia :)

Suklaafondant voi oikeastaan mennä pieleen vain paistovaiheessa, joko menee yli tai jää alle. Kokeilemalla löytyy omalle uunille sopiva paistominuuttimäärä, jolla sisuksesta saa ihanan pehmeää.

Suklaafondantin kaveriksi käy jäätelö, vaniljakastike, marjat tai hedelmät. Itse paiston fariinisokerissa päärynöitä ja lisänä oli vaniljajäätelöä.
 Suklaafondant (8 kpl):
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 muna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g taloussuklaata
Vatkaa huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla välillä sekoittaen. Lisää suklaasula taikinaan.
 
Jaa taikina muffinssivuokiin. Itse käytin muffinssipeltiä, johon olin laittanut paperiset vuoat. 
 
Paista 200 asteisessa uunissa 9-11 minuuttia. Fondantin pitää olla keskeltä pehmeää.

Nosta hieman jäähtynyt fondant tarjoilulautaselle, lisää päälle tomusokeria ja makusi mukaan joko hedelmiä, marjoja, jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Suklaafondant ja fariinisokerissa paistettua päärynää

1 kommentti:

  1. Toinenkin loistava idea - päärynät suklaafondantin kaverina. :P Nam!

    Suklaafondant kuuluu myös mun lemppareihin, tähän mennessä olen popsinut sitä vain vaniljajätskin kanssa.

    Tässä muuten linkki mun versioon:
    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2012/01/29/syntisen-hyva-suklaafondant/

    VastaaPoista