keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Keitetty hirvensydän

Hirven sydän:

Huuhtele sydän huolellisesti ja leikkaa halutessasi pois sydämessä oleva rasva. Leikkaa sydän kahteen tai neljään osaan. Laita kattilaan kylmää vettä noin kolmisen litraa ja sydämenpuolikkaan kattilaan. Kaavi pois pinnalle nouseva vaahto niin pitkään kunnes sitä ei enää nouse. Lisää veteen suola, laakerinlehtiä, kokonaisia pippureita ja esim. lihalientä. Itse käytin riistafondia. Keittelin sydämiä noin parin tunnin ajan. Nostin vetäytymään sydämenpuolikkaan hetkeksi ennen tarjoilua.

Leikkaa sydämet ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa. Itse keittelin keitinliemestä punaviinikastikkeen sydämille ja eikun nauttimaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti